Регистрация

Домашна гръцка баница

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

225 г рикота или крема сирене

225 г сирене фета, натрошено

2 яйца, леко разбити

1 с.л. брашно

Щипка сол (по желание)

1/2 ч.л. смляно индийско орехче или повече

1 ч масло, разтопено

3 с.л. масло, разтопено

450 г точени кори

 

В купа смесете сиренето, яйцата, брашното, солта (освен ако фетата не е много солена), индийското орехче и 3 супени лъжици масло. Покрийте купата и оставете в хладилника за няколко часа или за една нощ, като извадите от хладилника един час преди да използвате. Нарежете корите на третинки. Сложете корите една върху друга и покрийте с восъчна хартия и влажна кърпа. Извадете една кора и оставете останалите покрити. Намажете с разтопеното масло. Поставете една чаена лъжичка от пълнежа на 2,5 см от близкия до вас край. Сгънете кората върху плънката, така че долният ръб покрие левия край и да образуват прав ъгъл. Продължете да сгъвате под прав ъгъл, така че да се получи триъгълна форма. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за 20 - 25 минути или до златисто и хрупкава коричка, като обърнете веднъж. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта