Регистрация

Дзадзики

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
581
Оцени рецептата

2 ч цедено кисело мляко

2 големи краставици

Сол на вкус

2 скилидки чесън, счукан

1 1/2 с.л. винен оцет

1 с.л. зехтин

Смлян пипер (на вкус)

 

Обелете краставиците. Срежете ги наполовина по дължина. Издълбайте с лъжичка семената. Настържете ги в гевгир и оставете да се отцедят. Посолете и оставете за 1/2 час. Поставете чесъна, оцета и зехтина в купа и се маринова, докато краставиците се отцеждат. Отцедете ги на ръка и сложете върху хартия. Сложете ги в купата с маринования чесън. Добавете киселото мляко и разбъркайте. Поръсете с прясно смлян черен пипер и сол. Сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта