Регистрация

Виетнамски пролетни рулца с рачешко

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
653
Оцени рецептата

60 г китайски спагети фунчоза

3 с.л. сушени дървесни гъби

450 г свинска кайма

4 скилидки чесън, фино счукани

1 с.л. рибен сос

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч рачешко месо, накъсано

1 ч настъргани моркови

1 ч соеви кълнове

1 малка лава лук

2 ч топла вода

1/4 ч захар

16 опаковки от оризова хартия

Фъстъчено олио за пържене

Листа маруля

Пресни ментови листа

Пресни листа кориандър

 

Накиснете дървесните гъби и спагетите поотделно във вода до омекване. Отцедете спагетите и ги нарежете на по 2 см. Нарежете едро гъбите, без стеблата и заделете. В средно голяма купа, смесете свинското, чесъна, рибения сос и смления черен пипер. Прибавете месото от раци, гъбите, морковите, кълновете, шалота и спагетите; заделете. Смесете топлата вода и захарта в купа. Поставете една обвивка оризова хартия върху влажна кърпа. Намажете щедро със захарната вода и оставете да омекне. Оформете 3 с.л. от плънката на плътен цилиндър. Сложете го в долния край на оризовата обвивка. Прегънете долния край върху плънката. Прегънете страничните краища леко навътре. Навийте на стегнат пакет; заделете, покрито с найлоново фолио. Загрейте дълбок тиган и добавете 5 см олио; оставете да се сгорещи до 160С. Изпържете рулцата, по няколко наведнъж. Пържете 10 сек. Веднага увеличете температурата до 190С. Пържете, като обръщате от време на време, до златисто кафяво, 6 - 8 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Нарежете напречно на парчета от по 2,5 см. Подредете в чиния, върху канапе от маруля, кориандър и ментови листа.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта