Регистрация

Виенска шоколадова торта с портокали

Автор:
Надежда
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
782
Оцени рецептата

8 яйца разделени

1 ч захар

56 г полусладък шоколад, разтопен

1/4 ч пресен портокалов сок

1 ч.л. настъргана портокалова кора

2 ч смлени орехи

1/3 ч брашно

1/3 ч картофено нишесте

2 портокала, обелени нарязани

За пълнежа:

280 г конфитюр от кайсии

1 портокал, обелен и и нарязан на парченца

За шоколадовата глазура

1/2 ч портокалов сок

170 г полусладък шоколад, натрошен

 

Загрейте фурната до 160 градуса. Разбийте жълтъците с 1/2 ч захар, докато се сгъстят много добре. Прибавете шоколада, портокаловия сок и кората. Смесете 1 ч ядки с брашното и картофеното нишесте. Добавете при сместа с жълтъците. С чисти сухи бъркалки, разбийте белтъците на пяна. Постепенно, без да спирате да разбивате, добавете останалата половин чаша захар, докато разбиете на сняг. Внимателно прибавете при жълтъците. Изсипете в съд за кекс и печете 55-60 минути, до готовност. Извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Извадете кекса от съда и го разполовете хоризонтално. Намажете с плънката долната половина и покрийте с втората половина. Покрийте цялата торта с глазура. Гарнира се с останалата 1 ч ядки и резените портокал.

На плънката: разтопете конфитюра и добавете парченцата портокал. Разбъркайте и охладете за 5 минути.

На шоколадовата глазура: сгорещете портокаловия сок. Свалете от огъня, добавете шоколада и разбъркайте докато се разтопи и стане гладка смес. Охладете 5 минути.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта