Вечеря по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко филе
450 г пилешки гърди
450 г филе риба
450 г средно големи скариди
450 г китайско зеле
225 г гъби
Лимонов сок
90 г гъби еноки
340 г зелен фасул
2 връзки зелен лук
2 връзки спанак, нарязан
225 г консерва водни кестени; отцедени и нарязани на филийки
225 г консерва бамбукови кълнове; отцедени и нарязани на филийки
400 мл пилешки бульон
Сладко-кисел сос
Соев сос
Горчица
115 г сварени китайски спагети
Кориандър или див лук, нарязани - (по желание)
Поставете говеждото месо, пилешкото и рибата във фризера и охладете докато станат твърди на пипане, но не замразени. Нарежете телешкото и пилешкото на тънки филийки с около 5 см дължина. Нарежете рибата на малки кубчета. Обелете и почистете скаридите. Нарежете зелето на хапки. Почистете гъбите. Нарежете гъбите на филийки и ги поръсете с лимонов сок. Отрежете и изхвърлете кореновата част на гъбите еноки и отделете снопчетата колкото е възможно повече. Измийте и подрежете краищата на зеления фасул. Почистете и срежете наполовина зеления лук. Нарежете на парчета с дължина от по 5 см. Почистете спанака и отстранете твърдите стебла. При поднасяне, подредете говеждото месо, пилешкото, рибата, скаридите, зелето, гъбите, гъбите еноки, зеления фасул, зеления лук, спанака, водните кестени и бамбука на отделни редове в големи чинии за сервиране. Оставете бульона да заври. Изсипете го в подгряващ уред за фондю. Поднася се с вилици за фондю, с които подредените в чинията ястия се потапят в горещия бульон. Когато се сварят (това ще отнеме само няколко секунди), се потапят в сладко-кисел сос, соев сос или горчица по желание, и се ядат със спагети и кориандър, по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ