Регистрация

Вегетариански тайландски пролетни рулца

Автор:
светли
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
985
Оцени рецептата

340 г тофу

5 сушени гъби шийтаке, накиснати и подрязани

114 г зелен боб

1 стрък целина

1/2 морков

2 стръка зелен лук

3 с.л. олио

1 с.л. чесън, нарязан

1/2 ч.л. пипер

2 с.л. червена къри паста

2 с.л. соев сос

30 готови кори за пролетни рулца

3 ч олио за пържене на маслена баня

 

Нарежете тофуто, гъбите, фасула, целината и моркова на големи тънки ленти. Нарежете зеления лук. Заделете. Сложете 3 с.л. растително масло в тиган на умерен огън. Когато се сгорещи, запържете чесъна, като разбърквате, докато започне да покафенява. Добавете соевия сос, тофуто и всички зеленчуци с изключение на зеления лук. Запържете, като разбърквате за 10 минути. Изключете котлона и добавете зеления лук. Разделете корите. Поставете по една кора с тесния край откъм вас. Поставете оскъдна 1/4 ч от пълнежа на около 1/3 от най-близкия край. Прегънете върху плънката, сгънете страничните краища навътре и навийте на руло. Слепете с малко вода. Сгорещете олио за пържене на маслена баня в дълбок тиган. Изпържете рулцата до златисто. Отцедете и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта