Регистрация

Бяла риба с хрян и картофено пюре

Автор:
тодорова
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

4 филета бяла риба

1/4 ч брашно

2 яйце

3 с.л. вода

1/2 ч галета

1/4 ч.л. сол и черен пипер

1/4 ч хрян

1/4 ч зехтин

За зехтина за декориране: 1/4 ч зехтин

3 с.л. нарязан див лук

2 стръка праз, само бялата част, за гарнитура

1/2 ч зехтин

900 г картофи

115 г масло

 

Подсушете филетата риба, поръсете със сол и черен пипер, след това леко с брашно. Смесете хряна и галетата. Разбийте леко яйцата и добавете водата. Потопете само едната страна на филета първо в яйце и след това в галетата. Запържете месото първо от едната страна след това от страната с кожата. За зехтина за декориране: смесете в блендер 1/4 ч зехтин и дивия лук. Леко запържете праза в зехтин и подсушете ухо върху хартиена кърпа. Сварете картофите до омекване. Отцедете и се поставят в тава във фурната на 190С, докато се поизсушат. (10 - 15 мин.) Намачкайте картофите, като добавяте масло, колкото е необходимо, докато станат на пюре. Поръсете със сол и пипер на вкус. Сложете порция пюре в чиния. Поставете филе риба отгоре. Обградете с декоративния зехтин. Покрийте с праза.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта