Регистрация

Бьоф Строганов в уреда за бавно готвене

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
1010
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

1 кг телешко филе 

1 ч.л. сол 

1/8 ч.л. пипер 

1/4 ч.л. чесън на прах 

1 с.л. сос Уорчестър 

1 1/4-1 1/2 ч телешки бульон 

1 с.л. кетчуп 

2 с.л. сухо бяло вино 

115 ч гъби, нарязани на филийки 

1/3 чаша брашно 

1 ч заквасена сметана 

Горещ сварен ориз 

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на ленти или кубчета. Поръсете със сол и пипер. Сложете на дъното на уреда за бавно готвене. Смесете чесновата сол, соса Уорчестър, телешкия бульон и кетчупа. Залейте пилешкото. Покрийте и гответе на слаб огън за 6-8 часа. Включете огъня до силен. Добавят се 2 с.л. сухо бяло вино и гъбите. Разтворете брашното в малко количество вода. Добавете сместа при месото. Разбърква се добре. Покрива се и се готви за 15 мин. или докато се сгъсти леко. Добавете сметаната. Изключете котлона. Поднесете върху ориз или спагети.





Виж още от категория "Уред за бавно готвене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта