Бразилски месни пайчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч брашно
1 с.л. масло
1 ч мазнина
2 цели яйца
1 жълтък
2 ч.л. сол
1 1/2 ч студена вода
За плънката:
1 с.л. олио
1 глава лук, нарязан ситно (около 1/4 чаша)
1 скилидка чесън, счукан
3 пилешки бутчета
1 дафинов лист
2 с.л. доматено пюре
Сол
Вода, колкото е необходимо
Пипер
3 с.л. брашно
1/4 ч сварен грах
8 зелени маслини, нарязани, без костилките
Лют червен пипер
1 яйце, разбито с щипка сол
На тестото: Поставете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Поставете маслото, мазнината, яйцата, солта и 1 чаша вода в кладенчето. Омесете на ръка, като добавяте постепенно брашно. Добавя се вода, колкото е необходимо; тестото трябва да бъде много меко. Оставете в продължение на 30 минути, докато приготвяте плънката. Загрейте олиото в голяма тенджера. Запържете лука и чесъна на умерен огън в продължение на 2 до 3 минути или докато омекне, но без да покафенява. Добавете пилешкото, дафиновия лист, доматеното пюре, сол, черен пипер и още вода, само колкото да покрие всичко. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 20 минути или докато пилето се свари. Извадете месото, след това прецедете и запазете бульона. Когато пилето се охлади достатъчно, изхвърлете кожата и свалете месото от костите. Ситно накъсайте месото с пръсти или в кухненски робот. Смесете с брашното, граха и маслините. Добавете 3 - 4 супени лъжици бульон; плънката трябва да е влажна, но не и течна. Добавете лют червен пипер на вкус. Откъснете топки, с големина на череша от тестото и ги използвайте, за да подплатите дъното и стените на формички за тарталета. Поставете по една супена лъжица от пълнежа във всяка. Разточете останалото тесто и изрежете капачета. Запечатайте тарталетите, като притиснете заедно горната и долната кора. Загрейте фурната до 180С. Намажете с яйце горния слой на тарталетите. Пече се в продължение на 30 минути или до златисто кафяво. Извадете от формичките и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ