Регистрация

Бразилски месни пайчета

Автор:
lubo
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
260
Оцени рецептата

4 ч брашно

1 с.л. масло

1 ч мазнина

2 цели яйца

1 жълтък

2 ч.л. сол

1 1/2 ч студена вода

За плънката:

1 с.л. олио

1 глава лук, нарязан ситно (около 1/4 чаша)

1 скилидка чесън, счукан

3 пилешки бутчета

1 дафинов лист

2 с.л. доматено пюре

Сол

Вода, колкото е необходимо

Пипер

3 с.л. брашно

1/4 ч сварен грах

8 зелени маслини, нарязани, без костилките

Лют червен пипер

1 яйце, разбито с щипка сол

 

На тестото: Поставете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Поставете маслото, мазнината, яйцата, солта и 1 чаша вода в кладенчето. Омесете на ръка, като добавяте постепенно брашно. Добавя се вода, колкото е необходимо; тестото трябва да бъде много меко. Оставете в продължение на 30 минути, докато приготвяте плънката. Загрейте олиото в голяма тенджера. Запържете лука и чесъна на умерен огън в продължение на 2 до 3 минути или докато омекне, но без да покафенява. Добавете пилешкото, дафиновия лист, доматеното пюре, сол, черен пипер и още вода, само колкото да покрие всичко. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 20 минути или докато пилето се свари. Извадете месото, след това прецедете и запазете бульона. Когато пилето се охлади достатъчно, изхвърлете кожата и свалете месото от костите. Ситно накъсайте месото с пръсти или в кухненски робот. Смесете с брашното, граха и маслините. Добавете 3 - 4 супени лъжици бульон; плънката трябва да е влажна, но не и течна. Добавете лют червен пипер на вкус. Откъснете топки, с големина на череша от тестото и ги използвайте, за да подплатите дъното и стените на формички за тарталета. Поставете по една супена лъжица от пълнежа във всяка. Разточете останалото тесто и изрежете капачета. Запечатайте тарталетите, като притиснете заедно горната и долната кора. Загрейте фурната до 180С. Намажете с яйце горния слой на тарталетите. Пече се в продължение на 30 минути или до златисто кафяво. Извадете от формичките и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта