Регистрация

Бобени фахитас

Автор:
Наталия
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
515
Оцени рецептата

4 големи брашнени тортили

2 ч.л. зехтин

1 глава лук, нарязан

1/2 сладка червена или зелена чушка, нарязана

1 малка тиквичка, нарязана

2 скилидки чесън, нарязан на филийки

1 1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. смлян кимион

540 г консерва черен боб, отцеден и изплакнат

1/4 ч едросмляна салца

1/4 ч кориандър, нарязан, пресен

1/3 ч маруля, накъсана

1/3 ч домати, нарязани

1/3 ч кисело мляко

1/3 ч сирене, натрошено

 

Увийте тортилите във фолио; изпечете на 150°С във фурната за около 10 минути или докато се стоплят. Междувременно в голям незалепващ тиган, сгорещете маслото на умерена топлина; запържете лука, чушките, тиквичките, чесъна, чилито на прах и кимиона, като се разбърква от време на време, за около 7 минути или докато омекнат. Добавете черния боб и салцата; гответе за около 5 минути или докато влагата се изпари. Добавете кориандъра. Разделете сместа с боба в тортилите, поръсва се с маруля и домати. Покрийте всяка с кисело мляко и се поръсва със сирене. Навийте.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта