Регистрация

Аспержи на пара със сметанов сос

Автор:
jordana
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300 г аспержи

250 мл готварска сметана (течна; растителна или животинска)

сол и бял пипер на вкус (може и черен, но с бял е по-вкусно)

100 г пушено сирене или 80 г синьо сирене

80 г кашкавал

босилек по желание

хляб за сервиране по желание

 

Начин на приготвяне:

Почистете аспержите от най-долната част, ако има нужда. Измийте и, ако са прекалено дълги, ги разделете на 2 части. Сгответе аспержите на пара за 7-8 минути след кипването на водата. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да ги пуснете в кипяща подсолена вода за 5 минути. След това излейте в гевгир и шокирайте под течаща студена.

В тиган сипете сметаната и добавете в нея натрошеното синьо сирене или нарязаното на хапки пушено сирене. Сложете да се подгрява на умерен огън. Щом леко започне да кипва, добавете аспержите, овкусете със сол и пипер и гответе 2-3 минути като периодично рзбърквате. После махнете от котлона.

Разпределете в две порции и поръсете с рендосания кашкавал. Можете да украсите с листенца босилек по желание. Сервирайте с хляб за топкане на уникалния сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта