Регистрация

Ароматен яйчен крем с миди и скариди

Автор:
ivanova
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

1/2 ч сок от консервирани миди

1 1/4 ч пилешки бульон

1 ч.л. зехтин

1 ч.л. оризово вино

1 ч.л. светъл соев сос

1/4 ч.л. захар

1 щипка бял пипер

4 яйца

1/2 ч цели консервирани миди

3 с.л. зелен лук, нарязан

6 средно големи скариди, обелени и почистени

1 ч.л. сос от стриди

 

Смесете сока от миди, пилешкия бульон, олиото, виното, соевия сос, захарта и черния пипер в тенджера; оставете да заври. Свалете от огъня и охладете. Разбийте леко яйцата в купа. Бавно добавете охладения бульон и смесете. Разпръснете мидите и 2 супени лъжици от дивия лук по дъното на огнеупорна купа. Прецедете сместа с яйце през фино сито върху мидите. Сложете вода в стимера да заври на силен огън. Поставете купата на решетка над врящата вода. Покрийте, намалете огъня до слаб и задушете на пара в продължение на 2 минути, или докато яйцата започнат да стягат. Внимателно свалете капака от стимера и разпръснете скаридите върху крема. Покрийте и задушете на пара за още 5 минути или докато нож, пъхнат в центъра излезе чист. Внимателно отстранете купата от стимера. Поръсете със сос от стриди и гарнирайте с останалия див лук. Поднесете върху ориз. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта