Регистрация

Аржентински пелмени с телешко

Автор:
irina
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
252
Оцени рецептата

1225 г телешка кайма

1/4 ч лук, ситно нарязан

2 с.л. стафиди; ситно нарязани

2 с.л. нарязани зелени маслини

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/4 ч извара

1 яйце; голямо твърдо сварено, обелено и нарязано

1 яйце; голямо, белтъкът отделно от жълтъка

1 ч.л. вода

1 готово тесто

2 ч.л. мляко

 

Запържете каймата в тиган, като разбърквате, за да я натрошите на малки парчета, докато покафенее; отцедете и заделете 1 с.л. от мазнината в тигана. Добавете лука, стафидите, маслините, сол и черен пипер. Покрийте и варете на слаб огън за 5 минути. Добавете изварата и варените яйца. Загрейте фурната до 200 градуса. Смесете белтъка и водата, докато леко се разпени; заделете. Разделете тестото на две половини. Оформете 2 кръга върху леко набрашнена повърхност. Изрежете 11 или 12 кръга с диаметър 7-8 см. Сложете по 2 ч.л. от сместа с каймата в центъра на всеки кръг, намажете ръба с яйчената смес. Прегънете върху пълнежа и натиснете ръба с вилица, за да се запечата. Поставете в ненамаслена тавичка. Повторете с останалото тесто. Разбийте жълтъка и млякото много добре и намажете тестото. Печете до златисто кафяво, за 15 - 20 минути. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта