Регистрация

Апетайзери с лале, рачешко и аспержи

Автор:
radito
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

85 г крема сирене, меко

2 ч.л. лимонов сок

1 с.л. фино нарязан пресен див лук

1 ч.л. наситнен пресен копър или мента (по желание)

Щипка червен пипер, по желание лют

1 ч рачешко месо, накъсано

25 пресни аспержи

25 листенца от лале

 

В средно голяма купа разбийте сиренето с лимоновия сок, билките и червения пипер; разбъркайте с рачешкото. Отстранете твърдите краища на аспержите. Бланширайте в 3 см вряща вода в голям тиган с капак за 2 - 5 минути, в зависимост от дебелината на стъблото. Потопете в ледена водна баня в продължение на 1 минута; след това подсушете. Нарежете на 25 филийки от по 0,5 см. Напълнете всяка листенце лале с около 1/2 пълна чаена лъжичка от рачешката смес и гарнирайте с кръгче аспержи. Подредете красиво в чиния и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта