Регистрация

Айоли (чеснова майонеза със зехтин)

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
809
Оцени рецептата

Необходими продукти:

6 скилидки чесън, обелен

1/2 ч кедрови ядки

3 средно големи картофа, сварени, обелени и нарязани на кубчета

Сокът на 1 лимон

1/4 ч зехтин

1 голямо яйце, леко разбито

 

Начин на приготвяне:

Смесете чесъна и ядките в блендер или кухненски робот и разбийте на пюре. Добавете картофите и разбийте на пюре. Изсипете сместа с картофи в купа и с помощта на телена бъркалка, добавете лимоновия сок, малко по малко. Постепенно добавете зехтина на тънка струя, като същевременно продължавате да разбивате, така че зехтинът да се комбинира с картофената смес. Когато зехтинът се абсорбира, добавете яйцето и разбийте добре.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта