Регистрация

Яхния от алигатор

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
03 Oct
|
Видяна:
728
Оцени рецептата

1,3 кг филе от алигатор - от опашката, нарязано на кубчета

Мляко

Солена студена вода

Зехтин

560 мл пилешки бульон

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

5 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. смлян бял пипер

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. риган, на люспи

200 мл кубчета зелени люти чушки

1 голям зрял домат, обелен

2 ч.л. универсална подправка - по желание

 

Поставя се в голяма тенджера и се покрива с подсолена вода за около 1 до 1 1/2 часа. Извадете и отцедете. Върнете в тенджерата и се покрива с млякото. Оставете да престои в продължение на още 1 до 1 1/2 часа. Извадете и отцедете. В голяма тенджера на силен огън, задушете алигатора в зехтина, докато цялата течност се изпари и месото започне леко да покафенява. Махнете от огъня и излейте излишната мазнина. Добавете лука и запържете леко, докато стане леко хрупкав. Добавете всички останали съставки, с изключение на царевичното нишесте, намалете огъня и оставете да къкри покрито, докато месото е много крехко, но без да се разпада. Около 1 до 2 часа. Течността трябва да се е редуцирала с около 1/3. Смесете царевичното нишесте с малко вода или пилешки бульон и се сгъстете соса, ако желаете.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта