Регистрация

Задушено с картофи и телешко

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

900 г телешко филе, почистено от мазнините и нарязано на кубчета

1 л вряща вода

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. сос Уорчестър

1 скилидка чесън, фино счукан

1 голяма глава лук, нарязана на филийки

2 дафинови листа

1/2 ч.л. червен пипер

Щипка смлян бахар или карамфил

1 ч.л. захар

2 големи картофа

6 моркова

450 г ситен бял лук

3 с.л. брашно

1/2 ч студена вода

 

Напръскайте тиган с незалепващ спрей за готвене и запържете месото. Добавете врящата вода, лимоновия сок, соса Уорчестър, чесъна, лука, дафиновия лист, червения пипер, подправките и захарта. Покрийте и оставете да къкри в продължение на 2 часа, като се прибавя още вода, ако е необходимо. Нарежете картофите на парчета, а морковите на диагонални филийки; обелете лука. Добавете лука и задушете още 10 минути. Добавете морковите и задушете още 10 минути. Добавете картофите и гответе, докато омекнат. Извадете месото и зеленчуците от съда и ги оставете на топло във фурната, докато сгъстите яхнията със смес от брашното и водата. Оставете да заври. Полейте горещия сос върху месото и зеленчуците.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта