Регистрация

Картофена яхния с пилешко по малайски

Автор:
Martchella
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

1/2 ч брашно

1 ч.л. лют пипер

1 ч.л. смляна канела

1 ч.л. смлян карамфил

2 пилета, по 1 кг всяко, нарязани на по 8 порции

1/2 ч зехтин

2 големи глави лук, нарязан на филийки

3 с.л. фино нарязан пресен джинджифил

2 с.л. чесън, счукан

5 с.л. къри на прах

2 с.л. наситнено червено или зелено чили

2 л пилешки бульон

4 сладки картофа, обелени и нарязани на големи парчета

1 ч кокосово мляко

1/4 ч наситнен пресен кориандър

 

В малка купа смесете брашното, лютия червен пипер, канелата и карамфила и разбъркайте добре. Оваляйте парчетата пилешко в сместа. В голям тиган, загрейте зехтина на средно-висока температура, докато се сгорещи, но без да пуши. Добавете пилешките парчета на един слой, като внимавате да не се струпват в тигана (изпържете на партиди, ако е необходимо). Гответе за около3-4 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния. Намалете огъня до умерен. Добавете лука и гответе, докато започне да покафенява около 5 минути. Добавете джинджифила, чесъна, кърито на прах и чилито и гответе, като се бърка непрекъснато, още 1 минута. Добавете бульона, пилешкото и сладките картофи, оставете да заври и варете в продължение на около един час, покрито. Добавете кокосовото мляко и продължете да готвите още 1 минута. Махнете от огъня, добавете кориандъра и сервирайте.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта