Замразено кисело мляко с Бейлис
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2 с.л. вода
1 ч.л. неовкусен желатин
85 г полусладък шоколад, натрошен
3/4 ч мляко
1/4 ч светъл царевичен сироп
1/4 ч захар
3 с.л. шоколадов ликьор "Бейлис"
1 ч кисело мляко
1 белтък
1/3 ч вода
1/3 ч сухо мляко
В малка тенджера, смесете 2 с.л. вода и желатина; оставя се да престои 1 минута. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори; заделете. В тенджера, смесете шоколада, млякото, царевичния сироп и захарта. Гответе и разбърквайте на слаб огън, докато сместа стане гладка. Прибавете разтворения желатин и охладете. Добавете "Бейлис"-а и киселото мляко. Разбийте белтъкa, 1/3 чаша вода и сухото мляко на сняг. Добавете сместа с кисело мляко. Замразете в машината за сладолед в съответствие с инструкциите на производителя.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ