Регистрация

Шведски кюфтета

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
424
Оцени рецептата

1/2 ч галета

1/2 ч сметана за разбиване

4 с.л. несолено масло

1/4 ч наситнен бял лук

113 г говежда кайма

113 г телешка кайма

113 г свинска кайма

1 голямо яйце

1/8 ч.л. прясно смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

1. Накиснете галетата в сметаната за 5 минути в голяма купа.

2. Разтопете 1 супена лъжица от маслото в малък тиган на слаб до умерен огън. Когато пяната започне да намалява, добавете лука и задушете за около 2 минути. Оставете да се поохлади.

3. Добавете трите вида кайма, яйцето, индийското орехче, солта, черния пипер и лука при сместа. Внимателно смесете съставките с ръце.

4. Покрийте купата и се съхранява в хладилник в продължение на няколко часа.

5. Оформете сместа с ръце на еднакви малки топчици. Подредете ги в чиния в един слой, така че да не се допират помежду си. Оставете кюфтетата да престоят на стайна температура за 30 минути.

6. Разтопете останалото масло в тиган и запържете леко на умерен огън. Когато пяната започне да намалява, добавете кюфтетата. Запържете кюфтетата за около 5 минути, докато станат кафяви от всички страни. Обърнете ги, когато е необходимо, но внимателно.

7. Прехвърлете кюфтетата в топла чиния и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта