Френско касуле
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
450 г бял боб
1 малка патица, нарязана на 8 порции
225 г свинско
225 г агнешко
2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета
115 г бекон, нарязан на кубчета
2 с.л. чесън, счукан
225 г пикантни свински наденички
4 ч вода
Сол на вкус
За подправките, завързани в тензух:
12 цели зърна черен пипер
2 стръка мащерка
4 дафинови листа
1 малко стръкче розмарин
Поставете боба в студена вода и се накисва за една нощ. На следващия ден, поставете тенджера на котлона на умерен огън и запържете патицата от двете страни, за да отделите част от мазнините. Отнема около 15 мин. Извадете месото и оставете настрана. Увеличете огъня до силен и добавете свинското месо. Запържете добре, извадете от съда и оставете настрана. Запържете агнешкото. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 150ºС. Излейте мазнината, като оставите само около 3 супени лъжици в съда. Увеличете огъня до умерен и добавете лука. Гответе, като разбърквате често, за около 7 минути. Добавете отцедения боб, бекона, чесъна, билките и върнете патицата, свинското и агнешко месо. Добавете 4 чаши вода, покрийте и поставете във фурната за 2 часа. Добавете наденичките и сол по желание. Върнете за още един час във фурната. Извадете тензуха с подправките и поднесете.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ