Регистрация

Тортелини яхния с есенни зеленчуци

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
615
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

255 г пресни тортелини

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

680 г консерва домати, неотцедени

1 1/2 ч доматен сок

2 ч пресен зелен фасул, нарязан

115 г гъби, нарязани на филийки

1 малък картоф, нарязан на кубчета, небелен

225 г царевица, прясна или замразена

3 скилидки чесън, нарязан

2 ч.л. сушен босилек

1 с.л. сушена мента

1 ч пресен магданоз, стръкчета

1/3 ч настърган пармезан

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете тортелините и лука, запържете на силен огън, като разбърквате често, за 1-2 минути или докато тортелините покафенеят хубаво. Добавете останалите съставки, без магданоза и пармезана и се разбърква много добре. Разбъркайте и оставете да къкри на средна температура. Покрийте и оставете да къкри за 10-15 минути или до омекване на зеленчуците. Малко преди поднасяне, добавете магданоза. Поръсете с пармезан.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта