Регистрация

Тестени хапки със салам и кашкавал

Автор:
blazheva
|
Дата:
31 Dec
|
Видяна:
31
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 пакет готово тесто за пица или мекици (от 500 г)

1 палка твърд неширок салам - тип шпеков или луканков

250 г кашкавал

доматен сос (кетчуп, сос барбекю) за поднасяне

30 г масло

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Салама нарежете на нетънки колелца. Кашкавала - на кубчета. Тестото накъсайте на топчици - около 15-20 броя. Вземете една топчица, растелете я на плота, разточете и поставете в средата ѝ по кръгче салам, а върху него - по кубче кашкавал. Съберете на вързопче и запечатайте хубаво като завъртите между дланите си, така че да няма пролука.

Разтопете маслото, добавете в него намачкания чесън. Топчетата подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре намажете с чесновото масло. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаването на лек златист загар. Ако ви е останало още чесново масло, намажете с него директно след изваждане.

Поднесете със сос за потапяне. Ето идеални домашни парти хапки в стил мини сандвичи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта