Телешко печено
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Необходими продукти:
1,3 кг телешко, нетлъсто
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
2 глави лук, нарязан на четвъртинки
4 моркова, нарязани на четвъртинки
1 стрък целина, нарязан
1 дафинов лист
2 ч.л. оцет
5 ч вода
3 кубчета телешки бульон
1 зелка, нарязана на малки парчета
1 с.л. сушен лук, натрошен
2 с.л. брашно
1 1/2 ч телешки бульон
2 с.л. паста от хрян
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Поръсете месото с подправките. Сложете лука, морковите и целината в уреда за бавно готвене. Покрийте с месото. Добавете дафиновия лист, оцета и водата. Покрийте и гответе на слаб огън за 5-7 часа. Извадете месото и включете на силен огън. Добавете зелето; покрие и варете 15-20 минути или до готовност на зелето. Разтопете маслото в тенджера. При разбъркване, добавете сушения лук и брашното. Отцедете 1-1/2 чаши бульон от уреда. Изсипете бульона, хряна и солта в тенджерата. Кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Поднесете месото със соса и зеленчуците.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ