Регистрация

Телешка яхния със зеленчуци

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
331
Оцени рецептата

2 с.л. растително масло

680 телешко, нарязано на малки кубчета

2 с.л. брашно

1 стрък праз, нарязан диагонално

1/2 ч телешки бульон

1 консерва (225 г) доматен сос

1 с.л. сос Уорчестър

1 ч.л. сушен босилек

3 моркова, нарязани диагонално

2 стръка целина, нарязани диагонално

1 ч замразен грах - размразен

сол и черен пипер

 

Сгорещете олиото в тенджера под налягане на средно висока температура. Добавете месото и се готви непокрито, като се обръща, докато добре покафенее, 6-8 мин. Добавете брашното и гответе 1 минута, като разбърквате. Прибавете праза, телешкия бульон, доматения сос, соса Уорчестър и босилека. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 10 мин. Освободете налягането от тенджерата, като я полеете със студена вода в мивката. Добавете морковите и целината. Кипнете на силен огън, докато започне да излиза пара. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Освободете налягането от тенджерата и добавете граха. Добавете сол и черен пипер на вкус. 





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта