Регистрация

Телешка яхния със зеленчуци

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
30 Aug
|
Видяна:
746
Оцени рецептата

1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. сол

2 кг телешко, нарязано на кубчета

1/4 ч зехтин

995 г консерва домати

1 2/3 ч телешки бульон

1/2 ч сухо бяло вино или телешки бульон

1 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. сушен босилек

1 ч.л. сушен розмарин

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 дафинови листа

450 г моркови, нарязани на парчета

340 г гъби, нарязани на половинки

340 г пресен зелен фасул, нарязан на 5 см парчета

4 големи стръка целина, нарязана на кубчета

1/2 ч фино нарязан магданоз

Стръкчета пресни зелени подправки за гарниране

 

Смесете брашното и солта. Покрийте месото и изтръскайте излишното. Загрейте олиото в 4 до 5-литров съд над средно-висока температура. Запържете каймата на партиди. Върнете всичкото месо в съда. Прибавете доматите, бульона, виното, чесъна, билките, черния пипер и дафиновия лист. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа, като разбъркате 3-4 пъти. Добавете морковите, гъбите, зеления фасул, целината и магданоза. Покрийте и оставете да къкри още 45 минути, като се разбърква веднъж или два пъти, докато месото и зеленчуците омекнат. Украсете с подправките.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта