Свински сатай с фъстъчен сос
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 малка глава лук, нарязан
1 корен от джинджифил (2,5 см); нарязан
2 скилидки чесън, нарязан
1 сушено люто чушле или
1 ч.л. китайски чили сос
1 лайм; настъргана кора и сок
2 с.л. соев сос
1 с.л. кафява захар
1 с.л. растително масло
340 г свинско филе
За фъстъчения сос:
1/4 ч фъстъчено масло
1/4 ч соев сос
1/4 ч прясно изцеден сок от лайм
1 с.л. оризов оцет
3 с.л. кориандър, нарязан фино
1 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. китайски чили сос или
1/4 ч.л. сушени чили люспи
Ако желаете, можете да замените свинското с пилешко, скариди или говеждо месо.
Направете соса до 3 дни преди поднасяне, но изпечете сатая в последната минута. Накиснете около 18 бамбукови шишчета във вода за 1 час. Комбинирайте всички съставки, с изключение на месото в кухненски робот или блендер и пюрирайте. Поставете маринатата в купа. Нарежете свинското на парчета с дължина от по 15 см. Нарежете всяка дължина на 1см дълги ленти и нанижете върху бамбуковите шишчета. Залейте с маринатата, покрийте и мариновайте в продължение на 2 часа. Изпечете месото на скара в продължение на 2 минути от всяка страна или до готовност. За фъстъчения сос: Добавете фъстъченото масло в малка купа и бавно разбийте с останалите съставки.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ