Свински сатай с фъстъчен сос с лимонова трева
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1/3 ч + 1 с.л. счукана прясна лимонова трева (15 см от долната част на стръкчето)
3 с.л. пресен лимонов сок
2 с.л. кафява захар
1 с.л. соев сос
2 скилидки чесън, счукан
340 г свинско филе, нарязано на кубчета като за шишче
1 ч или повече пилешки бульон
1/2 ч кремообразно фъстъчено масло
1/2 ч нарязан лук
1 с.л. семена кориандър
1/2 ч люто чушле, наситнено
12 бамбукови шишчета
Счукани пера зелен лук
Накиснете шишчета във вода за 30 минути. Смесете по 1 с.л. лимонена трева, лимонов сок и захар със соевия сос и чесъна в голяма купа. Добавете свинското, разбъркайте, докато се покрие и мариновайте 30 минути или за 1 час. Смесете останалата лимонена трева, лимонов сок и захар с бульона, фъстъченото масло, лука, кориандъра и лютото чушле в тенджера. Оставете да заври, като разбърквате с бъркалка често. Прехвърлете сместа в блендер и пюрирайте. Прецедете в друга тенджера, като натиснете твърдите парченца с гърба на лъжица. Изхвърлете ги. Оставете на слаб огън, докато се редуцира до гъст сос, като се разбърква често, около 6 минути. Покрийте и се съхранява в хладилник. Сгорещете грила или скарата. Набодете по 3 свински ленти на всеки шиш. Изпечете до готовност, около 3 минути от всяка страна. Изсипете соса в купа и поставете в центъра на чиния за сервиране. Поръсете със зелен лук. Обградете се със свинските шишчета и сервирайте.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ