Салтимбока по римски
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
12 резена телешко месо от горната част на крака, с дебелина около 1 см
12 тънки филийки прошуто
24 пресни листа градински чай
Брашно
6 с.л. масло
1 1/2 ч сухо бяло вино
Сол и прясно смлян черен пипер
Поставете телешкото върху лист восъчна хартия и изтънете с чукче за месо. Подправете със сол и черен пипер, поставете два листа градински чай (сушеният градински чай е слаб заместител за това ястие, но може да се използва, ако е необходимо) и резен прошуто върху всяко парче, сгънете филийки наполовина, забодете с клечки за зъби и поръсете с брашно. Разтопете маслото в голям тиган на доста висока температура, добавете телешкото месо, запържете бързо за около 2 минути от всяка страна, намалете огъня и продължете готвенето за около 5 минути, или докато телешкото поомекне. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете в чиния за сервиране, извадете клечките за зъби и дръжте на топло. Деглазирайте тигана с вино, като остъргвате стените и дъното с дървена лъжица, докато се редуцира с 1/4 и изсипете върху телешкото.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ