Регистрация

Пълнени домати с кайма и ориз

Автор:
Milikin
|
Дата:
16 Aug
|
Видяна:
68
Оцени рецептата

Необходими продукти:

8-10 големи твърди домата

400 г кайма

1 голяма или 2 малки глави лук

2/3 ч.ч. ориз

сол и пипер

2 скилидки чесън

малко пресен магданоз

олио

люто чушле по желание

кисело мляко за заливка при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

Отрежете капачетата на доматите и с чаена лъжичка издълбайте част от сърцевината, която съдържа предимно семки и жилки. Пресипете я в цедка и оставете да се откапе водата. През това време наситнете главата лук и чесъна и сгорещете олиото. Запържете ги до прозрачност. Добавете ориза, налейте 2 ч.ч. вода и оставете да къкри докато я абсорбира. Добавете и каймата и гответе при разбъркване докато се разпадне на трохи. Залейте с отцедената доматена сърцевина. Оставете да се готви още малко, докато изври част от водата. Подправете със сол, пипер и наситнен магданоз.

Прехвърлете плънката в доматените кошнички. Ако сте успели да запазите капачетата, можете да захлупите с тях за по-ефектна визия. Ако ви остане от плънката, разпределете между доматите и налейте вода. Печете на 180 градуса за 30-тина минути. Поднсете с кисело мляко за заливка по желание.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта