Регистрация

Пълнени гъби

Автор:
пеева
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
227
Оцени рецептата

1 бр. цели пилешки гърди

24 гъби

1/2 лимон; сокът

2 с.л. масло или маргарин

1 скилидка чесън; счукан

1 ч.л. нарязан магданоз

Сол, черен пипер

1 жълтък, леко разбит

Фина галета

 

Сварете пилешкото във вряща подсолена вода, докато омекне. Отцедете, но запазете бульона. Махнете кожата и костите и нарежете ситно на кубчета. Изплакнете и подсушете гъбите. Отстранете и нарежете фино стъблата, заделете. Поръсете гъбените шапчици с лимонов сок. Разтопете маслото и добавете стъблата и чесъна и гответе 10 минути, като се разбърква от време на време. Добавете 2 - 3 супени лъжици от заделения пилешки бульон и магданоза. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете пилешкото и жълтъка. Напълнете гъбите с тази смес. Подредете върху леко намазана тава и се поръсва с галета. Печете на 180С 15 - 20 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта