Регистрация

Пшенични крекери

Автор:
Генчев
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
963
Оцени рецептата

1 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1/4 ч пшеничен зародиш

1 ч.л. сол

1/2 ч вода

1 ч универсално брашно

1/4 ч кафява захар

1/2 ч.л. хлебна сода

1/4 ч масло, меко

 

В средно голяма купа, смесете брашната, пшеничния зародиш, захарта, солта и содата. Прибавете водата и маслото и разбъркайте, докато се оформи гладко тесто. Разделете на две половинки, покрийте и оставете да престои 10 минути. Поставете половината от тестото върху намаслена тавичка за печене с размери 43 х 35 см и разточете на правоъгълник малко по-малък от тавичката. Набодете с вилица навсякъде по повърхността на тестото и нарежете квадрати от по 7 см. Намажете с вода и поръсете с допълнително сол по желание. Печете на 200 градуса за 8 минути, докато станат хрупкави, но не бива да покафеняват. Извадете върху решетка, за да се охладят. Повторете с втората половина тесто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта