Регистрация

Пилешка яхния с фъстъчено масло

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
349
Оцени рецептата

2 с.л. масло

2 средно големи глави лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1 люто чушле, почистено от семената и наситнено

1 пиле, нарязано на порции

2 зелени чушки - нарязана на кубчета

3-4 домата, едро нарязани

2 ч вода

6 с.л. фъстъчено масло

225 г спанак

 

Разтопете маслото в голяма тенджера върху умерен огън; добавете лука и запържете до златисто кафяво. Добавете чесъна, солта, черния и лютия пипер. Запържете за 2 или 3 минути като разбърквате и добавете пилето и чушките. Запържете като периодично се разбърква, докато пилето покафенее от всички страни. Намачкайте доматите с вилица се смесват с яхнията, заедно с водата. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Разредете фъстъченото масло с няколко супени лъжици гореща супа от тенджерата. Добавете половината фъстъчена паста в яхнията; продължете да готвите до готовност на пилето. Измийте спанака. Поставя се в тенджера; покрийте и задушете до омекване. Отцедете и смесете с останалата фъстъчена паста. Поднася се топло с пилешката яхния.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта