Регистрация

Печена пуйка със сос

Автор:
george
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

5 кг пуйка

Сол и черен пипер на вкус

6 с.л. брашно

Сол и черен пипер

Пилешки бульон

 

1. Ако пуйката е замразена, може да се размрази в микровълновата фурна (според инструкциите на производителя) или като се постави в хладилника в продължение на една нощ или докато се размрази.

2. Измийте пуйката и подсушете. Поръсете отвътре със сол и черен пипер на вкус.

3. Завържете краката. Вържете крилата и краката към тялото.

4. Пригответе топлоустойчива, неметална чиния или малка тенджера с капак, подходяща за микровълновата фурна.

5. Сложете пуйката с гърдите надолу в съда.

6. Сгорещете, непокрито, за половината време от цялото готвене, за 3 минути на килограм (общо 36 мин.)

7. Обърнете пуйката с гърдите нагоре и продължете да готвите, покрита с хартиена кърпа за останалата половина от времето за готвене. (3 минути на килограм или още 36 мин.)

8. Извадете и поставете термометър в месото, без да докосва никакви кости. Трябва да показва 70С по време на готвене.

9. Ако температурата не е 70С, върнете пуйката в микровълновата фурна за още няколко минути, докато е достигната правилната температура.

10. Оставете пуйката да престои покрита с алуминиево фолио при стайна температура от 20 до 30 минути, за да завършите готвенето. Вътрешната температура на пуйката трябва да бъде 75С след престояване.

11. Докато пуйката престоява на стайна температура, пригответе соса. Трябва да я извадите от съда.

12. Изсипете соковете от съда в купа, като оставите залепналото по дъното.

13. Оставете мазнините да изплуват на повърхността. Обезмаслете около 6 супени лъжици мазнина. Заделете съда от готвене, без да го миете. (Ако няма достатъчно мазнина, добавете масло или маргарин, така че да се получат 6 супени лъжици общо. Изхвърлете излишната мазнина.)

14. Върнете мазнината в тавичката от печенето.

15. Добавете брашното, сол и черен пипер на вкус.

16. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 4 минути или докато покафенее леко.

17. Измерете останалите сокове от съда  и добавете достатъчно пилешки бульон, за да се получат 3 чаши.

18. Постепенно добавете течността в брашнената смес, докато стане гладка, като остъргвате стените на съда, за да отделите залепналите частици.

19. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 14 минути или до сгъстяване и гладкост. Разбърква се от време на време по време на последната половина на готвенето.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous17-05-2025
vibración de motor Aparatos de equilibrado: importante para el funcionamiento fluido y eficiente de las máquinas. En el mundo de la innovación avanzada, donde la eficiencia y la seguridad del sistema son de gran trascendencia, los sistemas de equilibrado desempeñan un tarea vital. Estos dispositivos especializados están creados para equilibrar y asegurar piezas rotativas, ya sea en dispositivos industrial, automóviles de transporte o incluso en equipos domésticos. Para los profesionales en reparación de sistemas y los ingenieros, utilizar con aparatos de calibración es fundamental para promover el rendimiento estable y estable de cualquier sistema rotativo. Gracias a estas opciones tecnológicas sofisticadas, es posible limitar notablemente las movimientos, el ruido y la tensión sobre los cojinetes, prolongando la duración de componentes importantes. Asimismo importante es el papel que juegan los aparatos de equilibrado en la servicio al comprador. El apoyo experto y el mantenimiento regular utilizando estos aparatos facilitan proporcionar prestaciones de gran calidad, aumentando la agrado de los usuarios. Para los titulares de negocios, la financiamiento en sistemas de equilibrado y medidores puede ser clave para aumentar la efectividad y eficiencia de sus dispositivos. Esto es particularmente importante para los empresarios que dirigen reducidas y pequeñas empresas, donde cada punto es relevante. Asimismo, los equipos de ajuste tienen una extensa utilización en el sector de la protección y el monitoreo de calidad. Posibilitan localizar potenciales defectos, evitando intervenciones caras y perjuicios a los sistemas. Incluso, los datos extraídos de estos sistemas pueden usarse para optimizar sistemas y potenciar la reconocimiento en sistemas de exploración. Las campos de uso de los sistemas de ajuste comprenden variadas industrias, desde la fabricación de ciclos hasta el monitoreo de la naturaleza. No interesa si se refiere de extensas fabricaciones productivas o pequeños establecimientos caseros, los aparatos de equilibrado son indispensables para garantizar un operación efectivo y sin interrupciones.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта