Регистрация

Паниран кренвирш на шиш

Автор:
blazheva
|
Дата:
17 Jan
|
Видяна:
30
Оцени рецептата

Необходими продукти:

6-8 кренвирша

2 яйца

140 г брашно

250 мл бира

сол и пипер на вкус

12-16 шишчета

олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

В дълбока и тясна купа разбийте яйцата. Купата на пасатора е идеална и можете да използвате пасатора, ако има приставка тип бъркалка. В противен случай - не. Налйете бирата при яйцата, разбъркайте отново, след това постепенно прибавете и брашното. Овкусете със сол и пипер и превърнете тази смес в тесто с гъстота на кексово. При нужда добавете още около 1 с.л. брашно.

Забодете всеки кренвирш на шиш или разполовете и боцнете всяка половинка на отделен шиш - така ще похабите по-малко олио. Олиото сгорещете, като прецените дълбочината му така, че да може изцяло да покрие кренвирша. Затова препоръчвам да се раздели на две по-къси прчета.

Всяко забодено кренвиршче топвайте в тестото, така че по него да се задържи дебел пласт. След това мушвайте в сгорещеното олио и дръжте докато се получи златиста и апетитна панировка - около 3 минути. Вадете върху домакинска хартия.

По желание сервирайте с доматен, майонезен или чеснов сос. Доста забавен ордьовър се получава.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта