Регистрация

Панирани топчета от кайма

Автор:
yordanka
|
Дата:
16 Jan
|
Видяна:
30
Оцени рецептата

Това е страхотно мезе за приятелско или семейно събиране. Можете да сервирате дори и като основно с подходящата гарнитура. Важно е да се хапва топличко и с подходящо питие - червено вино или бира. Колкото и да изглежда пипкаво, се прави за около 40 минути.

Необходими продукти:

800 г традиционна кайма смес

3 скилидки чесън

сол, пипер и кимион на вкус

4 яйца

брашно

галета

олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Оставете каймата на стайна температура за 30-тина минути. През това време можете да си обелите и намачкате чесъна и да разбиете три от яйцата в купа. В друга купа сипете брашното, в трета - галетата.

2. Към каймата прибавете чесъна, едно яйце и подправките. Замесете.

3. Сгорещете в дълбок съд олио за пържене на маслена баня. Взимайте с мокри ръце от каймата и оформяйте топчета. Овалвайте в яйце, брашно, после галета, след това пак яйце и пак галета. Пускайте топчетата да се пържат за по около 3 минути. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

4. По желание поднесете с чеснов сос, майонеза, доматен сос или гарнитура по избор.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта