Регистрация

Палачинки с девет пълнежа

Автор:
jeni
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
788
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/2 ч брашно

1 голямо яйце, добре разбито

1 ч студена вода

1 1/4 ч мляко

1/3 ч.л. сол

1 щипка бял пипер

1 щипка чили на прах

Олио, масло или свинска мас

За пълнежите:

8 големи черни китайски гъби

1 голям морков

1 парче бяла ряпа

8 стръка зелен лук

3 белтъка

1 ч кимчи

300 г телешко филе

Сусамово олио

Растително масло

Светъл соев сос

Сол

Пипер

Захар

3 с.л. бели сусамови семена

За соса за потапяне:

3/4 ч светъл соев сос

2 1/2 ч.л. оцет

2 с.л. фино нарязан зелен лук

1 с.л. бяло сусамово семе, препечено и смляно

1 щипка захар

1 щипка чили на прах

 

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавете разбитото яйце, водата, млякото и подправките и разбийте, до гладкост и заделете за 20 минути. Отцедете китайските гъби, заделете течността. Махнете пънчетата, след това изцедете колкото се може повече вода от останалите гъби и ги настържете много фино. Сложете ги в малък тиган и оставете да къкри в продължение на 6 минути с 2 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици захар и достатъчно количество от заделената течност, колкото да ги покрие. Отцедете добре. Обелете моркова; нарежете по дължина на тънки ивици, след това на малки парченца. Нарежете на парчета от по 2,5 см. Загрейте малък тиган, добавете съвсем малко растително масло и няколко капки сусамово олио и изпържете морковите, като разбърквате, до омекване. Добавете малко сол, черен пипер и соев сос и свалете от огъня. Изплакнете съда. Обелете и настържете ряпата и сгответе по същия начин кат морковите, но без соев сос. Накъсайте ситно зеления лук. Запържете, като разбърквате в зехтин до омекване. Разбийте белтъците на пяна като добавите много малка щипка сол и черен пипер. Намажете тиган със зехтин и изсипете яйцето. Разклатете, за да се разпредели на тънък слой по дъното. Изпържете за кратко и от двете страни. Повторете същото и с жълтъците. Накъсайте на парчета. Накъсайте много фино кимчито, като отцедите колкото се може повече от течността. Нарежете телешкото на много тънки филийки. Сгорещете малко зехтин и сусамово олио в голям тиган и изпържете месото, като разбърквате, докато промени цвета си, след което добавете 1 с.л. соев сос, щипка сол, пипер и захар, както и малко допълнително сусамово олио. Препечете сусама в сух тиган над умерен огън, до златисто и докато започне да пука. Извадете от съда, оставете да изстине леко и се смила на доста фин прах. Смесете съставките за соса и и разределете в няколко чинии. Намажете тигана отново с олио. Налейте от течното тесто и изпържете до златисто. Обърнете и от другата страна. Поднесете с пълнежа.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous02-07-2025
Norma ISO 10816 Equipos de calibración: clave para el funcionamiento uniforme y óptimo de las máquinas. En el mundo de la innovación avanzada, donde la eficiencia y la confiabilidad del dispositivo son de alta significancia, los dispositivos de ajuste cumplen un rol vital. Estos aparatos específicos están creados para equilibrar y asegurar piezas rotativas, ya sea en dispositivos de fábrica, medios de transporte de traslado o incluso en aparatos de uso diario. Para los profesionales en soporte de aparatos y los ingenieros, manejar con equipos de balanceo es importante para proteger el rendimiento estable y seguro de cualquier mecanismo giratorio. Gracias a estas opciones avanzadas sofisticadas, es posible limitar sustancialmente las vibraciones, el zumbido y la tensión sobre los cojinetes, extendiendo la longevidad de elementos costosos. También trascendental es el rol que tienen los dispositivos de equilibrado en la atención al consumidor. El apoyo técnico y el conservación regular utilizando estos dispositivos permiten proporcionar asistencias de excelente nivel, elevando la contento de los compradores. Para los propietarios de negocios, la inversión en estaciones de ajuste y sensores puede ser fundamental para aumentar la productividad y eficiencia de sus sistemas. Esto es especialmente relevante para los dueños de negocios que gestionan pequeñas y intermedias emprendimientos, donde cada elemento cuenta. Además, los sistemas de ajuste tienen una extensa implementación en el sector de la protección y el control de nivel. Habilitan detectar probables problemas, reduciendo arreglos onerosas y daños a los equipos. También, los indicadores obtenidos de estos equipos pueden usarse para perfeccionar procedimientos y incrementar la visibilidad en plataformas de búsqueda. Las áreas de utilización de los dispositivos de calibración cubren variadas ramas, desde la elaboración de bicicletas hasta el supervisión de la naturaleza. No influye si se habla de importantes fabricaciones de fábrica o reducidos talleres de uso personal, los equipos de ajuste son indispensables para proteger un desempeño efectivo y sin presencia de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта