Регистрация

Мармалад с портокал и грейпфрут

Автор:
jordana
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
799
Оцени рецептата

1 голям грейпфрут

2 портокала

2 лайма или лимона

2 ч вода

5 ч захар

1/4 ч портокалов коняк

 

Срежете грейпфрута на четвъртинки и отстранете кората. Изхвърлете семената и премахнете целулозата от мембраните. Нарежете портокалите на четвъртинки; отстранете кората и добавете плода при грейпфрута. Нарежете кората на малки ивици. Нарежете кората на грейпфрута по същия начин. Срежете лайма или лимоните на четвъртинки и нарежете вертикално на тънки ивици заедно с кората. Отстранете семената. Сложете всички плодове и кори в голяма тенджера с вода и оставете да заври; намалете огъня и оставете да къкри 20 до 30 минути. Сваля се от огъня и се оставя да престои покрито за 12 часа. Добавете захарта и се вари бързо 45 до шестдесет минути, докато течността достигне етапа на желе. Когато водата се изпари, разбърквайте често, за да не загори. Добавете ликьора. Изсипете в стерилизирани буркани.





Виж още от категория "Желета и конфитюри"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта