Регистрация

Мариновани пресни гъби

Автор:
петя добрева
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
656
Оцени рецептата

450 г твърди средно големи гъби

8 скилидки чесън; счукан (4 супени лъжици)

3/4 ч зехтин

6 с.л. лимонов сок

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч.л. дижонска горчица

3 с.л. пресен естрагон, ситно нарязан или 1 с.л. сушен естрагон

 

Отстранете пънчетата на гъбите. Почистете гъбите с влажна хартиена кърпа. В средно голяма купа смесете останалите съставки. Разбийте добре с телена бъркалка. Добавете гъбите и се разбърква, за да се покрият с маринатата. Оставете да престои на стайна температура за 3 часа или покрийте и оставете в хладилника в продължение на 1 - 2 дни. Когато сте готови да поднесете, оставете гъбите на стайна температура, отцедете маринатата и сложете клечка за зъби във всяка гъба. Сервирайте в чиния с няколко чери доматчета и маслини без костилка в средата.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта