Мариновани пилешки крилца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пилешки крилца
За маринатата:
4 ч едро нарязан чесън
1 връзка кориандър, нарязан, малко заделен за гарнитура
1 ч.л. куркума на прах
1 ч.л. къри на прах
1 1/2 ч.л. сушено чили на прах
1 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
3 с.л. тайландски рибен сос
За намазване по време на печене:
1/2 ч кокосово мляко
За соса:
1/2 ч.л. сушени чили люспи
2 скилидки чесън, едро нарязани
1 с.л. кафява захар
1/4 ч.л. сол
1/2 ч китайски червен оризов оцет
1 стрък зелен лук, нарязан на тънки филийки
1 с.л. едро нарязан кориандър, листа
Пюрирайте всички съставки за маринатата в блендер, до гладкост. Мариновайте пилешкото в хладилника за една нощ. Изпечете на скара до готовност, като често мажете с кокосово мляко. Сервирайте гарнирано с кориандър, придружено от задушен ориз на пара и купичка със соса за потапяне сос.
На соса:
Счукайте първите 4 съставки на паста с хаванче, след това смесете с оцета. Поръсете със зелен лук и кориандър отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ