Маринована ряпа
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Необходими продукти:
115 г бяла ряпа
1 ч.л. сол
1 сушена червена люта чушка
1 квадратно парче комбу, измито, 2-3 см
1/4 ч оризов оцет или 1/4 ч бял оцет
4 ч.л. захар
соев сос
Начин на приготвяне:
В купа, разтворете солта в 1/4 чаша студена вода. Добавете ряпата. Оставя се в хладилник в продължение на 24 часа. На следващия ден, покрийте сухата червена чушка със студена вода и се накисва на стайна температура за около 1 час, или докато омекне. Отстранете семената и нарежете чушката на тънки кръгчета. Увийте парчето водорасли комбу във влажна кърпа и оставете да престои около един час или докато омекне и стане еластично. Нарежете на тънки ивици. Отцедете репите и ги стиснете здраво, докато излезе цялата течност. Смесете оцета, 1/2 чаша студена вода, захарта и малко соев сос в буркан от 1 ½ - 2 литра и се разбърква старателно. Добавете ряпата, колелцата чушка и комбуто след което се разбърква отново. Покрийте буркана плътно с капак или найлонова обвивка и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 12 часа преди сервиране.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ