Регистрация

Кростини с пилешки дробчета

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
1068
Оцени рецептата

2 с.л. масло, зехтин

1 малка глава лук, нарязан ситно

1 голяма скилидка чесън, нарязан

225 г пилешки дробчета, нарязани ситно

1/2 ч вино, бяло

Сол

Пипер

2 ч.л. магданоз

70 г пълномаслена сметана

1/2 ч сос грейви (телешки бульон с подправки)

1 малка франзела, нарязана на филийки с дебелина 0,5 см

 

В тиган запържете леко лука и чесъна в 1 супена лъжица масло и малко зехтин. Запържете леко, докато лукът стане прозрачен. Добавете нарязания черен дроб и запържете леко на висока температура за около 3 минути или по-малко. Добавете бялото вино, сол, черен пипер и магданоз. Веднага след като виното се изпари, добавете сметаната, 1 супена лъжица масло и грейви соса, а след това оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън за около 1 минута. Нарежете франзелата и препечете във фурната за 1 минута на 200ºС. Намажете сместа върху препечения хляб и сервирайте, гарнирано с настърган бял трюфел, сотирани гъби или нарязан магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта