Регистрация

Конфитюр от ябълки и круши

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
673
Оцени рецептата

2 кг сочни ябълки

2 кг круши

1 ч портокалов сок

1/4 - 1/2 ч вода, ако е необходимо

2 с.л. настъргана портокалова кора

2/3 ч захар

 

Поставете ябълките и крушите в тенджера. Изсипете сока от портокал и покрийте с капак. Като се разбърква периодично, варете на слаб огън, докато плодовете омекнат. Ако сместа е твърде суха, добавете 1/4-1/2 чаша вода. Прокарайте през сито в голяма купа; изхвърлете семките и люспите. Върнете пюрето в тенджерата. При разбъркване, добавете портокаловата кора и захарта. Оставете да заври на умерен огън, като бъркате непрекъснато. Напълнете в стерилизирани горещи буркани, като оставите малко свободно място. Поставете в тенджера. Стерилизирайте във вряща вода. 





Виж още от категория "Желета и конфитюри"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта