Регистрация

Зеленчукова яхния със скариди и кокос

Автор:
любомира
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
641
Оцени рецептата

3 с.л. масло

1,3 кг скариди, средно големи, обелени

2 с.л. лук, нарязан

2 с.л. зелена чушка, нарязана

2 домата, нарязани, обелени

225 г бамя, прясна или замразена

115 г скариди, сушени

2 ч настърган кокос

1 1/2 ч кипяща вода

2 с.л. маниока

1/3 ч зехтин

1/3 ч фъстъци, препечени, смлени

2 с.л. кориандър, пресен, нарязан

сол

бял пипер

 

Разтопете маслото в тиган на силен огън и добавите пресните скариди. Гответе се разбърква непрекъснато, докато станат непрозрачни и омекнат, около 3 минути. Извадете с решетъчна лъжица и заделете. Намалете огъня до средно-слаб; задушете лука в същия тиган, като се разбърква често, докато омекне, 5 минути. Добавете зелената чушка, доматите, бамята и сушените скариди. Разбъркайте. Изсипете кипящата вода върху кокоса. Смесете с маниоката (или 2 с.л. галета) Добавете в доматената смес. Гответе на слаб огън, докато бамята омекне, около 25 минути. Добавете заделените скариди към доматената смес; варете на средно-слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато скаридите се сгорещят. Прибавете зехтина, фъстъците и кориандъра. Подправете на вкус.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта