Регистрация

Бутерки с манатарки и охлюви

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
890
Оцени рецептата

450 г. бутер тесто

1 голям жълтък

1 1/2 ч.л. вода, студена

5 с.л. масло, безсолно

1/4 ч лук, нарязан ситно

450 г гъби пачи крак или други диви или култивирани гъби, едро нарязани (около 3 1/2 чаши)

3 манатарки, пресни, нарязани

24 охлюва, (1 консерва от 212 г) отцедени и изплакнати

3 с.л коняк, плюс още ако е необходимо

3/4 ч вино, червено, плътно

1 ч телешки бульон

Сол (на вкус)

Пипер (на вкус)

 

Разточете бутер тестото на голям правоъгълник с дебелина 0,3 см. Изрежете четири кръга от тестото с диаметър 10-12 см. Поставете ги върху хартия за печене. Смесете жълтъка и водата и намажете леко тестото. Охладете в продължение на 30 минути. Загрейте фурната до 200ºС. Печете в продължение на 20 минути, след което намалете до 180 ºС и печете до златисто кафяво (още около 5 до 10 минути). Охладете върху решетка.

В тенджера, сгорещете 3 супени лъжици масло на средно-висока температура и добавете лука, като разбърквате, докато омекне (около 2 минути). Добавете пачия крак и манатарките и разбърквайте, докато станат доста сухи (от 6 до 8 минути.) Добавете охлювите и разбъркайте добре. Добавят се 3 супени лъжици коняк, запалете алкохола внимателно с дълга кибритена клечка и гответе 1 до 2 минути. Тази смес се прехвърля в сито, поставено върху купа. Върнете съда на котлона. Добавете червеното вино и изчакайте да се редуцира наполовина, като остъргвате залепналите по дъното парченца (около 4 минути). Добавете телешкия бульон и редуцирайте докато сосът се сгъсти достатъчно, за да покрие леко лъжица, 3 до 5 минути. Махнете тенджерата от котлона, прибавете останалото масло, малко по малко и коригирайте подправките на вкус със сол и черен пипер и няколко капки коняк.

Добавете сместа с охлюви и гъби при соса и оставете да заври. Поставете топлите кръгове тесто в 4 топли чинии и запълнете с охлювената смес. Полейте с останалия сос и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта