Регистрация

Брюкселско зеле със сос

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
604
Оцени рецептата

1/4 ч сухо бяло вино

3 с.л. ситно нарязан лук

1 с.л. лимонов сок

3/4 ч майонеза

2 твърдо сварени яйца, ситно нарязани

560 г замразено брюкселско зеле, сварено и изцедено

Червен пипер (по желание)

 

1. В малка купа, подходяща за микровълновата фурна, сложете лука и стоплете за 2 минути или докато лукът омекне.

2. Прибавете лимоновия сок, виното и майонезата.

3. Гответе, непокрити, в микровълновата фурна за 2 минути или докато сместа заври.

4. Внимателно смесете с яйцата.

5. Полейте свареното брюкселско зеле с този сос.

6. По желание се поръсва с червен пипер.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта