Регистрация

Брускети с риба и крем сирене

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
60
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 багети или 1 франзела

4 скилидки чесън

50 г масло

1 опаковка крема сирене за мазане тип Филаделфия

1/2 връзка копър

филе риба за директна консумация от вид по избор (150 г маринована херинга тип сельодка; 100 г пушена сьомга или 150 г веяна скумрия без кости)

каперси (около 50 г) или червен/черен хайвер (около 20 г)

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Намачкайте 3 от скилидките чесън с малко сол и ги изсипете в маслото. Разбъркайте. Нарежете франзелата или багетите на филийки и с четка за храна ги намажете и от двете страни с маслената смес. Редете в голямата тава за фурна и печете в средата на 180 градуса за 12 минути. Трябва да хванат лек златист загар.

Другата скилидка чесън разрежете на две половинки. Намазвайте с нея едната страна на хляба. Наситнете копърови листа и ги смесете с крема сиренето. Мажете от чесновата страна. После слагайте по филенце риба и на финала украсявайте с листенце копър и каперси или хайвер. Това е всичко - елегантно и лесно.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта