Картофена яхния с пилешко по малайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч брашно
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. смляна канела
1 ч.л. смлян карамфил
2 пилета, по 1 кг всяко, нарязани на по 8 порции
1/2 ч зехтин
2 големи глави лук, нарязан на филийки
3 с.л. фино нарязан пресен джинджифил
2 с.л. чесън, счукан
5 с.л. къри на прах
2 с.л. наситнено червено или зелено чили
2 л пилешки бульон
4 сладки картофа, обелени и нарязани на големи парчета
1 ч кокосово мляко
1/4 ч наситнен пресен кориандър
В малка купа смесете брашното, лютия червен пипер, канелата и карамфила и разбъркайте добре. Оваляйте парчетата пилешко в сместа. В голям тиган, загрейте зехтина на средно-висока температура, докато се сгорещи, но без да пуши. Добавете пилешките парчета на един слой, като внимавате да не се струпват в тигана (изпържете на партиди, ако е необходимо). Гответе за около3-4 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния. Намалете огъня до умерен. Добавете лука и гответе, докато започне да покафенява около 5 минути. Добавете джинджифила, чесъна, кърито на прах и чилито и гответе, като се бърка непрекъснато, още 1 минута. Добавете бульона, пилешкото и сладките картофи, оставете да заври и варете в продължение на около един час, покрито. Добавете кокосовото мляко и продължете да готвите още 1 минута. Махнете от огъня, добавете кориандъра и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ