Регистрация

Чътни с праскови и мента

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
875
Оцени рецептата

4 ч вода

4 праскови

1 с.л. шафраново олио

1 средно голяма глава лук, нарязан фино

1 люто прясно чили, без семената, наситнено

1/4 ч ябълков сок

1 с.л. сироп от кафяв ориз

3 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. джинджифил, настърган

1/2 ч листа мента, нарязани

 

Бланширайте прасковите. Когато се охладят, ги обелете. Отстранете костилките, нарежете плодовете и заделете. Сгорещете олиото в тенджера. Добавете лука и гответе до златисто. Добавете прасковите и останалите съставки, с изключение на ментата. Покрийте и варете на слаб огън за около 20 минути. Сместа трябва да се сгъсти. Добавете ментата и се разбърква на слаб огън в продължение на 10 минути. Оставете да се охлади до стайна температура преди сервиране.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта