Регистрация

Ризото с кашу

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
1819
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, обелен

1 червена пиперка, без семената

115 г гъби

2 с.л. зехтин

300 г ориз басмати

150 мл бяло вино или вода

600 мл вода

3 с.л. гъбен кетчуп

115 г замразен грах

Сол и черен пипер

115 г кашу

30 г пармезан, настърган

 

Нарежете ситно лука, червената пиперка и избършете и нарежете гъбите. Загрейте олиото в тиган, добавете лука. Гответе в продължение на 5 минути, след това добавете ориза. Разбъркайте добре, така че да се покрият всички зърна със зехтина. Добавете виното и водата и оставете да заври. Оставете на слаб огън за 15 минути, без да покривате тенджерата. Разбъркайте веднъж след което добавете кетчупа, червената пиперка, замразения грах и гъбите, заедно с подправки на вкус. Проверете дали все още има малко течност останала в тигана, ако не добавете още малко вода. Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 15 минути или докато оризът омекне и цялата излишна течност се е изпарила. Сложете кашуто и сиренето и покрийте тигана. Свалете от огъня и оставете да престои в продължение на 5 минути, след което сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта